טכנאי מקררים בכפר סבא יש חיה כזו!
היי חברים ובוקר אור לכולם. למי שעוקב ולמי שלא, שמי יוסי פרת ואני טכנאי מקררים בכפר סבא מזה שנים רבות. ברזומה שלי צברתי למעלה מ-33 שנות נסיון בהם עבדתי בחברת אמנה במשך שנים. לאחר מכן המשכתי בתחום המקררים באופן עצמאי ומאז ועד היום עוברים תחת ידי מאות מקררים מידי חודש. בפוסטים אותם העליתי כאן לאחרונה נתתי טיפים שונים לגבי תחזוקה שוטפת למקרר הביתי שלנו.מקרר שלא מקרר - סיפור כואב וידוע
ובכן מדובר על אחד מהתקלות הכי ידועות שיש לנו בתחום. המקרר פועל ועושה סימנים שהוא חי ובועט אלא שכאשר פותחים את דלתות המקרר המוצרים אינם קרים ואפילו מזיעים. ריח לא טוב מתחיל עולה במקרר. זהו סימן ודאי שמהו אינו תקין. תקלה נפוצה בתחום זה היא קלקול של מערכת הקירור. בימי העבר מקררי הפרוסט היו מתמלאים בקרח בגב של אזור המקפיא. היום בעידן מקררי הדי פרוסט העניין השתנה. בעוד בעבר היה קופא האוורי הקפוא ויוצר גושי קרח גדולים.
בימי העבר עקב איטום לא טוב או שימוש רב של פתיחות וסגירות של המקפיא היה גודל הקרח עד כדי סתימה של אזור האחסון בגושי קרח גדולים. עקב כך היה צורך להפשיר את המקרר מידי חודשיים או שלושה חודשים לערך. אין ספק כי הייתה בכך טירחה לא מועטה.
בסרטון ההז אומנם לא הספקנו לצלם את גושי הקרח, אך תאמינו לי שיוסי שפך לא מעט מים חמים לפני שהגיע למצב ראות של הגוף עצמו. כמובן שהחשמל נותק מייד בהתחלה.
המצאת הדי פרוסט הביאה לעידן חדש
כיום העניין שונה לחלוטין. מקרר הפרוסט כמעט נגוזו מן העולם ומקררי הדי פרוסט עלו מעלה מעלה.
במערכת הדי פרוסט שיושבת ממש בקיר המקפיא שממולנו ומכוסה על ידי פלטת מתכת יושבים 3 חלקים עיקריים:
גוף החימום - שממיס את הקרח
טיימר - העוקב אחרי זמן פעולת המדחס
טרמוסטט - שחש האם יש צורך בהפשרה או לא באזור המאדה.
סיבות נפוצות לבעיות בתחום
דלת מקרר שנשארה פתוחה יכולה להיות מצב רגיל. במקרה שכזה יש לנתק את המקרר ולתת לו להפשיר במשך 24 שעות.
בתמונה יוסי והקיפאון טרם התיקון
תקלה מכנית הכי ידוע היא כשלון של גוף החימום או הטרמוסטט
מצב זה גורם לקיפאון של גוף החימום. כל הפעלות הללו נראות מיד לעין על ידי בעל מקצוע שמבין עניין. תיקון מקררים אינו עניין לחובבנים אז היזהרו מחוויות לא קרויות עם המקרר שלכם.
עד כאן חברים להיום - ניפגש בפוסט הבא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה